Infra Plus

Sneller en beter meten dankzij een drone
Het vak ‘’landmeter’’ is constant in beweging, want de technologie blijft zich ontwikkelen. En die technologieën maken het vak efficiënter. Dat geldt ook voor het inzetten van de drone.
Ons werk
Sneller en beter meten dankzij een drone

Meten met een drone brengt veel voordelen met zich mee! Het grootste voordeel is de ongekende snelheid waarmee we enorme hoeveelheden data kunnen verzamelen door middel van fotogrammetrie. En de verdere uitwerking op kantoor plaats vindt.

Fotogrammetrie is een techniek waarbij foto’s door geavanceerde software aan elkaar worden gekoppeld om één grote foto te creëren. Deze foto wordt vervolgens omgezet in een puntenwolk, waarmee we 3D-modellen kunnen genereren. Handig voor het berekenen van bijvoorbeeld hoeveelheden in depots!

Een ander groot voordeel bij het meten van depots en ontgravingen met een drone is dat fysiek een depot of ontgraving betreden verleden tijd is. Met slechts een druk op de knop brengen we de omgeving gedetailleerd in kaart, zelfs als taluds zijn uitgezakt.

En tot slot is de drone een goed middel voor het maken van overzichtsfoto’s. Dankzij luchtfoto’s hoeven we veel minder foto’s te maken dan dat we voorheen deden. Een luchtfoto geeft echt een goed beeld van de situatie.

De drone is een mooie aanvulling op ons huidige aanbod aan meetmiddelen. En dit is pas het begin, want in de toekomst hopen we bijvoorbeeld drones met scanners in te zetten. Met als doel om onze klanten zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te bedienen.

Interesse in een drone meting? Neem contact met ons op, wij voorzien je graag van meer informatie.

Project in het kort

Type project: Landmeetkunde
Omvang: Drone meting
Kenmerken: Depot meting in opdracht van Gemeente Nunspeet
Locatie: Hullerweg, Nunspeet

Soortgelijk project? Neem contact op

  (0341) 70 11 35
  info@infraplus.nl

Fietspaden Ermelo
Fietspaden Ermelo
Fietspaden Ermelo

Soortgelijk project? Neem contact op

  (0341) 70 11 35
  info@infraplus.nl

Infra Plus civieltechnisch & landmeetkundig bureau

Contact

Midden Engweg 21,
3882 TS Putten

Infra Plus contact 0341 - 701 135
Info@infraplus.nl

Certificaten