Infra Plus

Integraal Kindcentrum in Leusden
Voor het Integrale Kindcentrum in Leusden hebben wij het ontwerpen gemaakt van de openbare ruimte, zowel tijdens de bouwperiode als voor de uiteindelijke eindsituatie.
Ons werk
Integraal Kindcentrum in Leusden

Een flinke verandering in de wijk Groenhouten in Leusden. Daar heeft de oude basisschool plaatsgemaakt voor een Integraal Kindcentrum (IKC) en er wordt een appartementengebouw gebouwd. Als Infra Plus zijn wij betrokken bij de realisatie van dit nieuwbouwproject. Graag geven we een kijkje achter de schermen.

Van 2 scholen naar 1 integraal kindcentrum
De bouw van deze nieuwe IKC was geen overbodige luxe. De schoolgebouwen van de basisscholen De Hobbit en Het Kompas waren namelijk verouderd en niet meer passend bij het moderne onderwijs. Dit nieuwe kindcentrum voldoet aan alle wensen en eisen van een moderne basisschool. Het mooie aan dit gebouw is dat het niet alleen 2 basisscholen herbergt maar ook een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

Ontwerpen openbare ruimte
‘Het nieuwe gebouw moest zorgvuldig ingepast worden in de omgeving met een functioneel en aantrekkelijk terreinontwerp.’ Met deze omschrijving zijn wij voor de gemeente Leusden aan de slag gegaan met het ontwerpen van de openbare ruimte. Dit ontwerp hebben wij gemaakt voor zowel de bouwperiode als voor de uiteindelijke eindsituatie. Tijdens de bouw, die midden in een woonwijk plaatsvindt, is het van groot belang dat alles goed bereikbaar blijft en veiligheid gegarandeerd kan worden.

Bouwverkeer door een woonwijk
Groot bouwverkeer goed door een woonwijk leiden is natuurlijk een flinke uitdaging. Één van de oplossingen die wij hiervoor hebben gevonden is een tijdelijke bouwweg door het park heen. Deze weg mag uitsluitend gebruikt worden door bouwverkeer en zo zorg je voor een veilige route.

Van tijdelijke naar definitieve situatie
. Ondertussen is het IKC klaar en kan er gewerkt worden aan de realisatie van het appartementengebouw. Dit betekent dat wij ook voor deze situatie een tijdelijke openbare ruimte hebben ontworpen. Denk hierbij aan een tijdelijke parkeerplaats om de bouwperiode te overbruggen.

Al met al een uitdagend project, mooi om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid en bereikbaarheid.

Project in het kort

Type project: Civiele techniek
Omvang: Realisatie van IKC met o.a. het goed leiden van bouwerverkeer door de woonwijk
Kenmerken: Ontwerp voor de openbare ruimte, zowel voor de bouwerperiode als de eindsituatie
Locatie: Leusden

Soortgelijk project? Neem contact op

  (0341) 70 11 35
  info@infraplus.nl

Fietspaden Ermelo
Fietspaden Ermelo

Soortgelijk project? Neem contact op

  (0341) 70 11 35
  info@infraplus.nl

Infra Plus civieltechnisch & landmeetkundig bureau

Contact

Midden Engweg 21,
3882 TS Putten

Infra Plus contact 0341 - 701 135
Info@infraplus.nl

Certificaten