Infra Plus

Hoe krijg je Nederland echt goed op de kaart?
Meer informatie over BAG & BGT.
Ons werk
Hoe krijg je Nederland echt goed op de kaart?

BAG en BGT – Onmisbare registraties van gebouwen, wegen, water en groen Hoe krijg je Nederland echt goed op de kaart? En dan bedoelen we dat heel letterlijk. Want dagelijks veranderen er overal in Nederland zaken op het gebied van gebouwen, wegen, water en groen. Om dit goed bij te houden bestaan er BAG en BGT metingen. Deze metingen vormen de hoekstenen van onze digitale representatie van de leefomgeving en zorgen voor een nauwkeurig beheer van de gegevens. Wij van Infra Plus zijn bedreven in het uitvoeren van BAG en BGT metingen en vertellen hier graag meer over. BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) De BAG houdt bij waar alle gebouwen en adressen zich bevinden in Nederland. Als er iets verandert aan een gebouw of adres, dan moeten deze veranderingen worden opgemeten en in een speciale database worden ingevoerd.

En daar komen wij in actie. Wij hebben de taak om deze wijzigingen in te meten en zo te verwerken dat de opdrachtgever (de gemeente) het resultaat 1 op 1 in de database kan opnemen. BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) De BGT is een grote digitale kaart van Nederland waarop je kunt zien waar gebouwen, wegen, water en groene plekken zich bevinden. Het is een belangrijk onderdeel van de basisregistraties en alles wordt in detail vastgelegd: – Gebouwen (woonhuizen, kantoren, scholen vuurtorens, kastelen) – Wegen (autosnelwegen, provinciale verbindingswegen, fiets- en wandelpaden) – Water (rivieren, meren, kanalen, sloten, vijvers) – Groen (bos, akkerland, parken, plantsoenen) Wanneer er wijzigingen optreden in de locatie of vorm van deze objecten, worden deze vastgelegd in mutatielijsten, inclusief locatiegegevens en beschrijvingen van de veranderingen. Vaak worden tekeningen meegeleverd om de wijzigingen visueel weer te geven.

Vervolgens gaat één van onze landmeetkundigen op pad om om de actuele situatie in te meten. Naast fysieke gegevens worden administratieve gegevens zoals de functie van een vlak (bijvoorbeeld rijweg, fietspad of parkeerplaats) en materiaalinformatie opgenomen. Deze gegevens worden door landmeters aan de objecten gekoppeld en in een geografisch informatiesysteem verwerkt. Vervolgens wordt dit aangeleverd bij een landelijke database die beheerd wordt door Het Kadaster. Het belang van BAG en BGT De nauwkeurige gegevens van een BAG en BGT meting zijn van groot belang voor de uiteindelijke kaart, maar zijn natuurlijk nog belangrijker voor het uiteindelijke doel. Deze metingen zijn namelijk essentieel voor de stedelijke planning, beheer van wegen en de algehele veiligheid. Dankzij deze nauwkeurige en actuele gegevens kunnen we Nederland nu en in de toekomst goed blijven beheren. Meer weten over de mogelijkheden van het bijhouden van BAG of BGT door Infra Plus? Neem dan contact op met Pieter Blankestijn (0341-701 135). Hij voorziet je graag van meer informatie en denkt met je mee.

Project in het kort

Type project: BAG & BGT
Omvang: Diverse projecten
Kenmerken: Onmisbare registraties van gebouwen, wegen, water en groen
Locatie: Nederland

Soortgelijk project? Neem contact op

  (0341) 70 11 35
  info@infraplus.nl

Fietspaden Ermelo
Fietspaden Ermelo
Fietspaden Ermelo
Fietspaden Ermelo

Soortgelijk project? Neem contact op

  (0341) 70 11 35
  info@infraplus.nl

Infra Plus civieltechnisch & landmeetkundig bureau

Contact

Midden Engweg 21,
3882 TS Putten

Infra Plus contact 0341 - 701 135
Info@infraplus.nl

Certificaten