Nieuws

Vrienden van de Infratechniek – Grond, Weg en Waterbouw

Als ‘Vriend van de infra-GWW’ willen wij ons actief inzetten en laten we graag zien hoe mooi, uitdagend, afwisselend, specialistisch en uniek ons vak is.

Investeren in de toekomst begint bij …

Wat ons betreft zetten we ‘’de jeugd’’ op bovenstaande stipjes. Het klinkt natuurlijk heel logisch, maar hoe investeer je concreet in jongeren? Een belangrijke vraag waar het Deltion College mee aan de slag is gegaan.

Werken in de infratechniek is namelijk verrassend uitdagend en afwisselend. Veel jongeren die op het punt staan om een studiekeuze te maken hebben daar geen goed beeld bij of weten niet van het bestaan af. Daar moet natuurlijk verandering in komen en hebben daarom de ‘Stichting Vrienden van de Infratechniek – Grond, Weg en Waterbouw’ in het leven. Uiteraard omarmen wij dit initiatief al meerdere jaren. Niet alleen voor onszelf, maar ook in het belang van de gehele branche.

Het doel van deze stichting is:

  • Het promoten van het vakgebied en het werkveld van de Infratechniek onder potentiële studenten.
  • Organiseren van leerzame en stimulerende activiteiten zoals excursies, meetweek voor studenten op externe locatie, bezoek van ‘infrabeurzen’ etc.
  • Het versterken van de banden tussen de opleiding en het werkveld, het bedrijfsleven middels kennisuitwisseling, bedrijfsbezoeken en bedrijfspresentaties/gastlezingen etc.

Als ‘Vriend van de infra-GWW’ willen wij ons actief inzetten en laten we graag zien hoe mooi, uitdagend, afwisselend, specialistisch en uniek ons vak is. Op het Deltion College in Zwolle kan je de studie Middenkaderfunctionaris Infratechniek BOL4 volgen, deze staat goed aangeschreven! 

Interesse? Voor jezelf of ken je iemand die goed in dit vakgebied Civiele Techniek of Landmeetkunde zou passen? Neem contact met ons op, wij laten je graag meer van ons werk zien.

Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

Sneller en beter meten dankzij een drone!

Sneller en beter meten dankzij een drone!

Het vak ‘’landmeter’’ is constant in beweging, want de technologie blijft zich ontwikkelen. En die technologieën maken het vak efficiënter en nog preciezer. Dat geldt ook voor het inzetten van de drone. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer op onze projectpagina...

Lees meer
Bag & BGT

Bag & BGT

Onmisbare registraties van gebouwen, wegen, water en groen Hoe krijg je Nederland echt goed op de kaart? En dan bedoelen we dat heel letterlijk. Want dagelijks veranderen er overal in Nederland zaken op het gebied van gebouwen, wegen, water en groen. Om dit goed bij...

Lees meer
Maak kennis met René de Ruiter

Maak kennis met René de Ruiter

‘’Ik kick er op als ik alle wensen van alle klanten in de planning.’ Één van de gezichten van Infra Plus is: René de Ruiter. Veel van onze vaste opdrachtgevers hebben met regelmaat contact met René want als werkvoorbereider / planner is hij een onmisbare schakel. Mede...

Lees meer
Kennis bijspijkeren

Kennis bijspijkeren

Geslaagde 3D laser scan demo Om onze kennis op peil te houden, nodigen wij met regelmaat iemand uit ons vakgebied uit om dieper op de materie in te gaan. Afgelopen maand schoof om deze reden Geometius bij ons aan om een demo te geven. Met veel kennis, kunde en...

Lees meer
Ontdek de top 5 voordelen van 3D-scanning

Ontdek de top 5 voordelen van 3D-scanning

Met de komst van 3D-scanning werd de wereld van de landmeetkunde op zijn kop gezet. Het gaf weer een nieuwe dimensie aan het vak en maakt het mogelijk om de meest nauwkeurige data op unieke wijze te visualiseren. Wij delen graag de 5 voordelen van 3D-scanning:...

Lees meer
Dag van de landmeter

Dag van de landmeter

Dag van de landmeter! Ben, Pieter, Richard & Wim, Bedankt! Zonder jullie nauwkeurige werk zou ieder bouw- en infraproject bij voorbaat al mislukken.

Lees meer