Infra Plus
Ontwerpen
Infra Plus draagt zorg voor praktische ontwerpen, zowel op het gebied van bouw- en woonrijpmaken, als herinrichting, revitalisering, reconstructies en kleine waterbouwkundige projecten.
Onze diensten
Hoe gaat Infra Plus te werk?
Samen voor het beste resultaat
De weg naar een passend ontwerp is er één die je samen aflegt. Wij vinden het belangrijk dat klanten directe lijnen hebben met onze ontwerpers. Zo is er veel ruimte voor overleg en wordt waardevolle informatie direct overgedragen. Regelmatig krijgen wij van onze klanten te horen dat Infra Plus zich hierin onderscheidt.
Als wij aan de slag gaan met een ontwerp pakken wij dit integraal aan. Door onze kennis en ervaring kunnen wij bijvoorbeeld bij het bovengrondse ontwerp rekening houden met de ligging van ondergrondse infrastructuur. Dit voorkomt verrassingen.
1. Bestaande situatie in beeld brengen
Ieder ontwerp begint bij het in beeld brengen van de bestaande situatie. Dit doen wij door een hoogte- en situatiemeting, KLIC-melding en beschikbare ondergronden. Wij beoordelen de uitgevoerde onderzoeken stemmen vervolgens met u af of er nog aanvullend onderzoek nodig is. Denk hierbij aan een milieukundig, ecologisch of boomtechnisch onderzoek. Deze gegevens toetsen wij en de knelpunten worden door ons gemeld. De randvoorwaarden die hieruit ontstaan nemen wij mee in het ontwerp.
2. Uw wensen en eisen
Om tot een goed ontwerp te komen worden de wensen en eisen van u en die van de stakeholders verwerkt in een programma van eisen (PvE). Deze delen wij met u en zo stellen we samen het PvE vast.
O.b.v. het stedenbouwkundig plan stellen wij het matenplan op. Het matenplan is de basis voor de verdere uitwerking. De kavels, woningblokken en de indeling van het openbaargebied zijn hierin maatvast uitgewerkt.
3. Van stedenbouwkundig plan naar Voorlopig Ontwerp
Het stedenbouwkundig plan wordt in de VO-fase zo uitgewerkt dat alle onderdelen op de juiste positie komen te staan en er een maatvast en civieltechnisch ontwerp ontstaat. Dit ontwerp voldoet aan het opgestelde programma van eisen. In verband met het ruimtebeslag is het van belang dat het waterhuiskundigplan beschikbaar is of direct in deze fase door ons wordt opgesteld.
4. Groenplan, speelplan, verlichtingsplan
Op basis van het Voorlopig Ontwerp kunnen deelplannen, zoals het groenplan, spelen en het verlichtingsplan worden uitgewerkt. Dit kunt u zelf (laten) doen, maar Infra Plus kan u hierin zeker ook van dienst zijn. Ons advies is om tijdens deze fase om het ruimtebeslag te toetsen ook een aantal dwarsprofielen uit te werken.
5. Definitief Ontwerp
Binnen het definitief ontwerp (DO) worden alle deelplannen samengevoegd en getoetst of de plannen op elkaar passen of nog conflicten opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de posities van bomen en lichtmasten. Tijdens deze ontwerpfase wordt het ontwerp voorzien van materialisatie, maatvoering, hoogtes en nadere detail informatie. De dwarsprofielen vanuit het Voorlopig Ontwerp worden verder uitgewerkt.
6. Burgerparticipatie
Tijdens het ontwerpproces vindt er vaak burgerparticipatie plaats of wordt er een informatiemoment voor omwonenden georganiseerd. Voor deze gelegenheden maakt Infra Plus de presentatietekeningen en visualisaties. Infra Plus adviseert en helpt mee met het organiseren van deze informatiemomenten. De input van de burgers / belanghebbende worden verzamelt en met u besproken. Als het gewenst en mogelijk is wordt het ontwerp vervolgens aangepast.
7. Financieel haalbaar
Het is natuurlijk belangrijk dat een project ook financieel haalbaar is. Hiervoor stelt Infra Plus ontwerp- of budgetramingen op. Naast de technisch inhoudelijke kosten stemmen wij met u af welke overige kosten binnen de raming moeten worden meegenomen.
Meer weten?
Over Ontwerpen
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het ontwerpen van uw project of een stedenbouwkundig plan? Neem dan contact op met Rogier Vierveijzer (0341-701 135). Hij voorziet u graag van meer informatie en denkt met u mee.
Rogier Vierveijzer | Ontwerper