Nieuws

Herinrichting van De Oost in Dronten

Het vergroten van de verkeersveiligheid, dat is het doel van de herinrichting van De Oost in Dronten. Deze herinrichting zorgt voor veel straatwerk.
Het nieuws in en rondom Infra Plus
Herinrichting van De Oost in Dronten

Het vergroten van de verkeersveiligheid, dat is het doel van de herinrichting van De Oost in Dronten. Deze herinrichting zorgt voor veel straatwerk. Gelukkig kan dit werk tegenwoordig grotendeels gedaan worden door de elektrische Ecolegger. Deze machine zorgt ervoor dat het straatwerk als een tapijt wordt uitgerold. Een groot voordeel van de Ecolegger is dat stratenmakers staand hun werk doen in plaats van op de knie, dit maakt het werk minder arbeidsintensief.

Inmeten en ontwerp
Wij ontvingen een uitnodiging van de opdrachtgever (Gemeente Dronten) om de machine in actie te zien. Dit omdat wij verantwoordelijk zijn geweest voor het inmeten van de oude situatie en het ontwerp van de herinrichting. Wat een mooi gezicht om de Ecolegger aan het werk te zien! Vooral als je bedenkt dat er bij dit project gekozen is voor een combinatie van zowel nieuwe als hergebruikte stenen.

Wat gaat er gebeuren?
Om de veiligheid te vergroten wordt de rijbaan versmalt, zo komt er meer ruimte om te parkeren en worden er fietsstroken aangelegd. Ook komen er snelheid-remmende maatregelen zoals een drempel, een verhoogd plateau en wordt een veelgebruikte voetgangersoversteekplaats verhoogt zodat men op voetpadniveau kan oversteken.

Dementievriendelijke route
Bijzonder aan dit project is dat het een onderdeel is van de ‘dementievriendelijke route’. Dit houdt in dat de nieuwe weg zorgt voor een herkenbare route door bijvoorbeeld het gebruik van diverse symbooltegels en rustplekken.

Al met al een mooi project waar wij ons steentje aan mogen bijdragen.

Meer nieuws

Gerelateerde artikelen

René van Duren over zijn werk

René van Duren over zijn werk

Als civieltechnisch ingenieursbureau mogen wij werken aan een grote verscheidenheid aan praktische ontwerpen. Denk hierbij aan het bouw- en woonrijpmaken, gebiedsontwikkeling, revitalisering, reconstructies en kleine waterbouwkundige projecten.

Lees meer